Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga apelsinbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Detta är kanske en ovanlig kombination - apelsin och nötter i bullar. Men de blir synnerligen läckra och goda, nästan som wienerbröd. Allra godast blir de givetvis om de serveras medan de ännu är varma. Sprödvärm dem annars i ugn några minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i degbunken. Värm mjölken till fingervärme och häll den över jästen. Rör ut den. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Arbeta till en smidig deg. Rör matfett och socker och tillsätt detta. Arbeta in ägget. Låt degen jäsa på varm, dragfri plats ca 30 minuter.
  2. Gör fyllningen: Rör smör och socker. Tillsätt nötter, apelsinskal och apelsinjuice eller -saft.
  3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela i två delar. Kavla varje del till en rektangulär kaka, bred på fyllningen och rulla samman. Skär rullen i jämna bitar. Sno dem ett halvt varv. Lägg dem i formar eller på smord plåt.
  4. Låt bullarna jäsa 25 - 30 minuter och pensla dem sedan med ägg eller mjölk. Grädda bullarna i 225° ca 15 minuter eller tills de fått vacker färg och är genomgräddade.
  5. Rör samman glasyren och bred den över bullarna medan de är varma. Strö ev över apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.