- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Detta är kanske en ovanlig kombination - apelsin och nötter i bullar. Men de blir synnerligen läckra och goda, nästan som wienerbröd. Allra godast blir de givetvis om de serveras medan de ännu är varma. Sprödvärm dem annars i ugn några minuter.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i degbunken. Värm mjölken till fingervärme och häll den över jästen. Rör ut den. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Arbeta till en smidig deg. Rör matfett och socker och tillsätt detta. Arbeta in ägget. Låt degen jäsa på varm, dragfri plats ca 30 minuter.
- Gör fyllningen: Rör smör och socker. Tillsätt nötter, apelsinskal och apelsinjuice eller -saft.
- Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela i två delar. Kavla varje del till en rektangulär kaka, bred på fyllningen och rulla samman. Skär rullen i jämna bitar. Sno dem ett halvt varv. Lägg dem i formar eller på smord plåt.
- Låt bullarna jäsa 25 - 30 minuter och pensla dem sedan med ägg eller mjölk. Grädda bullarna i 225° ca 15 minuter eller tills de fått vacker färg och är genomgräddade.
- Rör samman glasyren och bred den över bullarna medan de är varma. Strö ev över apelsinskal.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar