Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig rabarberpaj eller äppelkaka

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Farligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnssäker form (bara lite)
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen, rör ner socker, mjöl och bakpulver. Låt blandningen stå så att den svalnar.
  3. Skala rabarber eller skala och kärna ur äpplena, skär dem i bitar under tiden smörblandningen svalnar.
  4. Lägg rabarbern/äpplena i botten av formen.
  5. Smula ut smörblandningen när den kallnat med fingrarna så den täcker rabarbern/äpplena i formen.
  6. Grädda i ca 30 minuter i 200°.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • sonja55 24 augusti 2008

    Jätte god paj !!!! Minskade smöret till 100 g och det blev bra det också, gjorde den på äpplen. Tack för receptet Sonja

  • Skorpis 14 oktober 2009

    Detta har blivit min och familjens absoluta favorit. Gjorde den i somras med rabarber och nu ska vi testa med äpplen.

  • Anna_86 7 juni 2010

    Den här kakan/pajen är riktigt god! Jag gjorde den när jag hade inflyttningsfika, och den tog slut först av allt :) Väldigt lätt att göra, rekomenderar absolut andra att testa! Tack för ett bra recept.

  • petragbg 6 juni 2011

    Jag kör alltid efter detta receptet... lägger även till 1 dl havregryn! Hur gott som helst och kan aldrig bli fel! Hälsningar petra

  • sprutnebel 21 juni 2011

    Mums! Enkelt & barnsligt gott =)

  • marlene74 11 september 2013

    Jättegod! Jag gjorde dubbel sats av smuldegen och hade 4 rabarber och 3 äpplen i ,det blev superbra. Men den är väldigt söt , så nästa ggn blir det en dl socker mindre socker.Jag toppade med större bitar av hackad mandel .Blev mumsigt! Jättebra recept,ska göras om många gånger:)

  • marlene74 11 september 2013

    Glömde ju skriva att jag också hade i 2 dl havregryn som en annan skrev,Blev kanon!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.