Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsincheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mycket god och fräscha apelsincheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º och 225º.
  2. Mixa kex, cashewnötkärnor och smör smuligt i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Blanda kesella, philadelphiaost, ägg, strösocker och apelsinskal och saft i en skål till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
  4. Höj ugnsvärmen till 225º. Rör ihop lätt crème fraiche och vaniljsocker till toppingen. Bred den försiktigt över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Kyl tårtan.
  5. Dekorera tårtan med apelsinskivor och citronmelissblad vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.