Bjud på en härligt sötsyrlig apelsincheesecake som är helt glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda majsstärkelse och kakao och rör ner. Häll smeten i en smord ugnsfast form och baka i 10 minuter. Låt svalna.
- Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Riv skalet från apelsinen och pressa ur saften. Värm saften i n kastrull, tillsätt socker, urkramat gelatin och det rivna apelsinskalet. Tillsätt färskosten. Vispa grädden och vänd ner.
- Häll blandningen i formen. Ställ kallt, gärna över natten, eller i frysen.
- Servering:
Skär tunna skivor av apelsin och fäst längs kanten och skiva en liten apelsin att toppa med. Strö en strimma av finhackade pistaschnötter tvärs över.
Publicerat den
25 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar