En underbar avslutning på en god middag. Du kan också bjuda cheesecaken till en kopp kaffe.
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Krossa kexen fint eller smula sönder dem (går bra i en matberedare). Hacka chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med matfettet. Rör ner chokladblandningen i kexsmulorna.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 5-6 minuter.
- Vispa ägg och socker. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, kesella och creme fraiche. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten över den förgräddade kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
- Låt kakan kallna i sin form. Garnera kakan med valfria frukter och bär strax innan den ska avnjutas.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag tycker att 45-50 minuter var lite för lång tid för den här kakan. chokladen blev lite överbakad.