Underbart krämig och smakrik mousse som är billigt och snabblagat.
Kanderade nötter är utmärkt till.
Instruktioner
- Smält chokladen över vattenbad, låt den svalna lite.
Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. vispa grädden med florsocker, inte för hårt.
Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden, rör försiktigt till en slät mousse.
Fördela moussen i 4-6 portionsformar.
Ställ i kylen minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, tillsätt scker, mjöl och grädde. Låt koka ca ½ minut under ständig omrörning.
Blanda ner mandlar, hasselnötter och apelsinskal i smörblandningen.
- Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra.
Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
Bryt loss mandlar och nötter ifrån varandra.
Hacka dem grovt.
- Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna.
Garnera med apelsinskal.
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar