Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchokladmousse med nötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Underbart krämig och smakrik mousse som är billigt och snabblagat. Kanderade nötter är utmärkt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över vattenbad, låt den svalna lite. Blanda äggulor, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i en bunke. vispa grädden med florsocker, inte för hårt. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden, rör försiktigt till en slät mousse. Fördela moussen i 4-6 portionsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, tillsätt scker, mjöl och grädde. Låt koka ca ½ minut under ständig omrörning. Blanda ner mandlar, hasselnötter och apelsinskal i smörblandningen.
  3. Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra. Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt svalna. Bryt loss mandlar och nötter ifrån varandra. Hacka dem grovt.
  4. Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna. Garnera med apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.