En ljuvligt god parfait med frisk smak av apelsin och med en touche av likör avslutar en god middag med bravur.
Instruktioner
- Vispa 2 dl youghurt, kesella, apelsinjuice, grand mariner och apelsinskal med en elvisp.
- Vispa äggulor och socker i en kastrull till en porös smet. Blanda ner 1 dl youghurt och låt sjuda tills smeten tjocknar, ca 3 minuter.
- Vispa ner apelsinsmeten i ägguleblandningen med elvisp och låt smeten sjuda upp. Låt svalna och ställ i kylen i 1 timma.
- Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i den kylda smeten. Frys i minst 2 timmar. Rör om i den frysta parfaiten efter 1 timma så att inte iskristaller bildas.
- Lägg upp parfaiten i portionsglas och garnera med apelsin- eller mandarinklyftor.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar