Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god parfait med frisk smak av apelsin och med en touche av likör avslutar en god middag med bravur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa 2 dl youghurt, kesella, apelsinjuice, grand mariner och apelsinskal med en elvisp.
  2. Vispa äggulor och socker i en kastrull till en porös smet. Blanda ner 1 dl youghurt och låt sjuda tills smeten tjocknar, ca 3 minuter.
  3. Vispa ner apelsinsmeten i ägguleblandningen med elvisp och låt smeten sjuda upp. Låt svalna och ställ i kylen i 1 timma.
  4. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i den kylda smeten. Frys i minst 2 timmar. Rör om i den frysta parfaiten efter 1 timma så att inte iskristaller bildas.
  5. Lägg upp parfaiten i portionsglas och garnera med apelsin- eller mandarinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.