Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 45 minuter
Skriv ut

Med apelsinjuice, äggulor och vispgrädde gör du en utsökt hemlagad parfait. Den smakar nästan som glass, men ändå inte - den smakar mer ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet. Blanda ned den koncentrerade apelsinjuicen i smeten. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ned den i apelsinsmeten.
  2. Häll blandningen i en skål eller i en glassmaskin och frys den ca 4 timmar. Låt parfaiten stå framme 30 minuter före serveringen. Om du doppar botten på skålen i varmt vatten släpper parfaiten lättare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.