Apelsin, skal eller saft eller både och, har alltid varit fin smaksättning av våra bakverk. Sköljer man rivjärnet i kallt vatten innan man börjar riva skalen lossnar raspet lättare.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mandel, bakpulver och apelsinskal och rör om. Vispa äggvitorna till mycket hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll smeten i väl smord och bröad tårtform, 22 - 24 cm i diameter och helst med löstagbar kant. Grädda på nedersta falsen i knappt 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden och smaksätt med rivet apelsinskal. Pressa apelsinerna.
- Dela kakan i två bottnar. Droppa halva mängden saft på den undre bottnen och bred på ett tunt lager grädde. Lägg på den övre bottnen och dränk in även den med saft. Klicka och bred grädde över hela tårtan. Garnera med ituskurna och urkärnade vindruvor.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar