Ett av de populäraste kakrecepten på Martha Stewards hemsida tydligen - jag bara måste prova! Den blev jättegod och rätt mäktig. Jag anger receptet såsom jag gjorde med svenska mått. (Det amerikanska receptet hittar man säkert fortfarande på Marthas hemsida.)
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form av normalstorlek. Sikta/sila ihop mjöl, kanel, bakpulver och salt. Vispa därefter ihop oljan, sockret och äggen i en annan skål. Vispa kraftigt. Häll därefter i mjölblandningen och rör ihop. Tillsätt äppeltärningar och ev. nötter (nötter är valfritt) tillsätt också vanilinsockret om du inte redan gjort det. Grädda därefter långt ner i ugnen till dess att du med en provnål kan känna att den är klar (ej kladdig i mitten) Det tar mellan 75-90 minuter. När du tagit ut den, låt den svalna lite innan du vänder upp och ner på formen och tar ut kakan.
- Servera som vi gjorde, som kaka till kaffe - eller på amerikanskt sätt -till efterrätt med kolasås (caramel sause) över kakan och glass till.
Publicerat den
8 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar