Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikossås med ingefära

 
Skriv ut

Hälsa: Aprikossåsen är mycket mager och fiberrik, kan därför ätas även till litet fetare kött utan att den totala fettprocenten blir för hög. Energifördelning: 5.0% protein. 1.0% fett. 67.0% kolhydrat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aprikoserna i det vita vinet och låt dem dra lite. Skala ingefäran under tiden och skär den i mycket tunna strimlor. Ta upp aprikoserna ur vinet och lägg dem åt sidan.
  2. Häll vinet i en kastrull tillsammans med kycklingfond och strimlad ingefära. Låt koka in tills cirka hälften av vätskan har dunstat, det tar cirka 15 minuter.
  3. Fiska sedan upp ingfärsstrimlorna ur såsen och kasta dem. Låt aprikoserna koka i såsen till de är möra.
  4. Ta upp fyra eller åtta av de tolv aprikoserna och spara dem. Lägg resten i en mixer och mixa till en slät och jämn sås. Red såsen med stärkelsemjöl utrört i lite vatten. Tillsätt inte alltihop på en gång utan reglera själv konsistensen efter behag.
  5. Smaka av med salt, peppar, och en aning socker.
  6. Lägg tillbaka de hela aprikoserna i såsen och servera den varm.
  7. Tips: Såsen är bra till fågel och ljust magert fläskkött. Tjockleken på såsen kan variera allt efter hur många aprikoser man mixar. Ju fler aprikoser, desto tjockare sås.
  8. Förberedelser: Koka kycklingben tillsammans med grönsaker täckt av vatten i cirka en halv timma för att få en bra fond. Skumma då och då. En del av vätskan avdunstar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.