Hälsa:
Aprikossåsen är mycket mager och fiberrik, kan därför ätas även till litet fetare kött utan att den totala fettprocenten blir för hög.
Energifördelning: 5.0% protein. 1.0% fett.
67.0% kolhydrat.
Instruktioner
- Lägg aprikoserna i det vita vinet och låt dem dra lite.
Skala ingefäran under tiden och skär den i mycket tunna strimlor.
Ta upp aprikoserna ur vinet och lägg dem åt sidan.
- Häll vinet i en kastrull tillsammans med kycklingfond och strimlad ingefära.
Låt koka in tills cirka hälften av vätskan har dunstat, det tar cirka 15 minuter.
- Fiska sedan upp ingfärsstrimlorna ur såsen och kasta dem. Låt aprikoserna koka i såsen till de är möra.
- Ta upp fyra eller åtta av de tolv aprikoserna och spara dem. Lägg resten i en mixer och mixa till en slät och jämn sås. Red såsen med stärkelsemjöl utrört i lite vatten.
Tillsätt inte alltihop på en gång utan reglera själv konsistensen efter behag.
- Smaka av med salt, peppar, och en aning socker.
- Lägg tillbaka de hela aprikoserna i såsen och servera den varm.
- Tips: Såsen är bra till fågel och ljust magert fläskkött. Tjockleken på såsen kan variera allt efter hur många aprikoser man mixar. Ju fler aprikoser, desto tjockare sås.
- Förberedelser:
Koka kycklingben tillsammans med grönsaker täckt av vatten i cirka en halv timma för att få en bra fond.
Skumma då och då. En del av vätskan avdunstar.
Publicerat den
17 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar