Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Åsas chokladkola

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Ett recept jag fick av min arbetskamrat Åsa. Hon hade blivit bjuden på kolan i helgen och blev väldigt förtjust i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör eller margarin i en stor kastrull och rör ned övriga ingredienser.
  2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula.
  3. Rör om då och då under kokningen.
  4. Häll upp smeten i en välsmord, liten långpanna eller 2-3 avlånga kakformar. Låt kolan kallna.
  5. Skär eller klipp kolan i bitar och linda in dem i smörpapper.
  6. Häll det sista, som skrapas ur kastrullen, på en tallrik. Det sockrar sig snabbt i det sista skrapet och sprider sig sedan till hela kolan.
  7. God Jul!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.