Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt smakbomb för dem som gillar koriander, ingefära och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa eventuellt filén. Skala och hacka lök, vitlök och chilifrukt. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet i minst 1 timme, men gärna över natten.
  3. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills den har en innertemperatur på ca 65 grader. Använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Strimla paprikorna och rödlöken.
  5. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna till salladen. Garnera med koriander och limeklyftor. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.