Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med ris på asiatiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad fläskfilé i teriyakisås som wokas tillsammans med morötter, salladslökar, minimajs, sojabönsgroddar och ris blir en populär allt-i-ettgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål, strö över maizenan och blanda väl. Häll på teriyakisåsen och blanda väl.
  2. Koka upp 7 ½ dl saltat vatten i en kastrull till riset. Rosta under tiden solrosfrön i en torr stekpanna. Häll upp solrosfröna på ett fat och låt dem svalna.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna med lock. Woka köttet på hög värme tills det är brynt runtom. Sätt ner värmen, lägg på locket och stek ca 5 min. Vänd köttet en gång så att det får fin färg.
  4. Lägg riset i det kokande vattnet och sjud ca 15 min. Skala och ansa morötterna och skär dem i 4 cm långa, tunna strimlor. Lägg morötterna i pannan och woka ytterligare 5 minuter.
  5. Skölj och ansa salladslöken och skär den i ringar, den vita delen för sig och den gröna för sig. Lägg ner den vita salladslöken, majsen och sojabönsgroddarna i woken. Tillsätt buljong och soja. Blanda, lägg på locket och sjud 5 minuter.
  6. Blanda ner det kokta riset och de rostade solrosfröna i woken. Smaka av med salt och peppar. Strö över den gröna salladslöken och servera.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.