Marinerad fläskfilé i teriyakisås som wokas tillsammans med morötter, salladslökar, minimajs, sojabönsgroddar och ris blir en populär allt-i-ettgryta.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål, strö över maizenan och blanda väl. Häll på teriyakisåsen och blanda väl.
- Koka upp 7 ½ dl saltat vatten i en kastrull till riset. Rosta under tiden solrosfrön i en torr stekpanna. Häll upp solrosfröna på ett fat och låt dem svalna.
- Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna med lock. Woka köttet på hög värme tills det är brynt runtom. Sätt ner värmen, lägg på locket och stek ca 5 min. Vänd köttet en gång så att det får fin färg.
- Lägg riset i det kokande vattnet och sjud ca 15 min. Skala och ansa morötterna och skär dem i 4 cm långa, tunna strimlor. Lägg morötterna i pannan och woka ytterligare 5 minuter.
- Skölj och ansa salladslöken och skär den i ringar, den vita delen för sig och den gröna för sig. Lägg ner den vita salladslöken, majsen och sojabönsgroddarna i woken. Tillsätt buljong och soja. Blanda, lägg på locket och sjud 5 minuter.
- Blanda ner det kokta riset och de rostade solrosfröna i woken. Smaka av med salt och peppar. Strö över den gröna salladslöken och servera.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
6 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar