Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine med persilja, parmesan och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasigt, vegetariskt och supergott! Senast jag gjorde denna rätt så serverade jag aubergineskivorna med kokt ris och en mustig tomatsås. Men de är även goda att servera i bröd med tsatsiki till. Bara fantasin sätter gränser! Den här rätten ska stekas i stekpannan precis före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg dem på hushållspapper och låt dem vattna ur i ca 10 minuter. Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.
  2. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.