Dessa fläskkotletter täcks av en söt, lite syrlig och kryddig glasering. De ljuvliga smakerna kommer från lök, bacon och lönnsirap. Mums.
Instruktioner
- Skär baconskivorna i mindre bitar. Finhacka löken. Krydda kotletterna med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
- Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme tills smöret har smält. Lägg i fläskkotletterna och bryn dem cirka fyra minuter på båda sidor. Lägg över på ett fat.
- Lägg bacon och lök i stekpannan och fräs cirka fyra minuter under omrörning tills baconet är krispigt.
- Tillsätt lönnsirap och vinäger och låt sjuda tre-fyra minuter, späd med 1-2 msk vatten om det behövs. Tillsätt kotletterna och sänk till medelvärme. Låt sjuda cirka åtta minuter tills kotletterna är genomstekta. Servera gärna med ris och en god sallad.
Publicerat den
13 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar