Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och lönnsirapskotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa fläskkotletter täcks av en söt, lite syrlig och kryddig glasering. De ljuvliga smakerna kommer från lök, bacon och lönnsirap. Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär baconskivorna i mindre bitar. Finhacka löken. Krydda kotletterna med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme tills smöret har smält. Lägg i fläskkotletterna och bryn dem cirka fyra minuter på båda sidor. Lägg över på ett fat.
  3. Lägg bacon och lök i stekpannan och fräs cirka fyra minuter under omrörning tills baconet är krispigt.
  4. Tillsätt lönnsirap och vinäger och låt sjuda tre-fyra minuter, späd med 1-2 msk vatten om det behövs. Tillsätt kotletterna och sänk till medelvärme. Låt sjuda cirka åtta minuter tills kotletterna är genomstekta. Servera gärna med ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.