Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och potatiswok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vem älskar inte bacon och potatis? Tillsammans blir de perfekta som ett tillbehör som ger lite mer smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och strimla den vita delen av purjolöken.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och koka cirka 5 minuter tills den börjar bli mjuk. Skölj potatisen under rinnande kallt vatten tills den är sval, låt rinna av väl och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp olivoljan i en wok eller stekpanna på hög värme. Fräs baconet 3-4 minuter tills gyllene. Tillsätt lagerblad och purjolök och woka 2-3 minuter tills purjolöken börjar mjukna.
  4. Tillsätt potatisen och woka cirka 5 minuter tills den är gyllene runtom. Tillsätt vitlök och persilja och woka cirka 1 minut. Ta av från värmen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.