Vem älskar inte bacon och potatis? Tillsammans blir de perfekta som ett tillbehör som ger lite mer smak.
Instruktioner
- Skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och strimla den vita delen av purjolöken.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och koka cirka 5 minuter tills den börjar bli mjuk. Skölj potatisen under rinnande kallt vatten tills den är sval, låt rinna av väl och ställ åt sidan.
- Hetta upp olivoljan i en wok eller stekpanna på hög värme. Fräs baconet 3-4 minuter tills gyllene. Tillsätt lagerblad och purjolök och woka 2-3 minuter tills purjolöken börjar mjukna.
- Tillsätt potatisen och woka cirka 5 minuter tills den är gyllene runtom. Tillsätt vitlök och persilja och woka cirka 1 minut. Ta av från värmen och servera.
Publicerat den
27 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar