Det här är en sallad med färska spenatblad, saftiga tomater och knaprigt bacon. En senapsvinägrett ringlas över och ger en fantastisk smakupplevelse.
Instruktioner
- Stek baconet cirka 5 minuter tills knaprigt. Låt det rinna av och svalna på hushållspapper. Alternativt går det att lägga baconet i hushållspapper och steka 2-3 minuter i mikrovågsugnen.
- Vispa ihop olivolja, valnötsolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar i en skål. Ställ åt sidan.
- Skölj och ansa spenatbladen, skär bort kraftiga stjälkar. Skär tomaterna i klyftor. Lägg spenatbladen och tomatklyftorna i en stor serveringsskål.
- Ringla dressingen över spenaten och tomaterna och blanda ordentligt. Smula det stekta baconet över salladen och servera genast.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar