Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och spenatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en sallad med färska spenatblad, saftiga tomater och knaprigt bacon. En senapsvinägrett ringlas över och ger en fantastisk smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek baconet cirka 5 minuter tills knaprigt. Låt det rinna av och svalna på hushållspapper. Alternativt går det att lägga baconet i hushållspapper och steka 2-3 minuter i mikrovågsugnen.
  2. Vispa ihop olivolja, valnötsolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Skölj och ansa spenatbladen, skär bort kraftiga stjälkar. Skär tomaterna i klyftor. Lägg spenatbladen och tomatklyftorna i en stor serveringsskål.
  4. Ringla dressingen över spenaten och tomaterna och blanda ordentligt. Smula det stekta baconet över salladen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.