Enkla och goda minipajer som nästan blir som bakelser. Servera med vaniljvisp eller lättvispad grädde.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Smuldeg:
Smält matfettet och blanda med strösocker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackade nötter.
Vänd ner detta i matfettsblandningen och rör till en smulig massa. Tillsätt den rivna mandelmassan och blanda väl.
- Fyllning:
Skiva eller skär jordgubbarna i fjärdedelar. Blanda med potatismjöl.
- Placera ut ca 22 engångsformar av aluminium mazarinformar på två plåtar. Fördela lite smuldeg och därefter några jordgubbsskivor i varje form. Avsluta med resterande smuldeg.
- Grädda i nedre delan av ugnen 15-17 minuter. Låt svalna.
- Garnering:
Smält chokladen och spritsa ut den över formarna. Garnera gärna med jordgubbar eller hallon.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar