Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj med vit chokladfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart god paj. Den som vill byter ut vit choklad mot mörk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp mint 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt skalet svalna.
  3. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädden. Smält på svag värme. Se till att chokladen inte bränner fast i botten av kastrullen.
  5. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Häll chokladkrämen ovanpå bären i pajen. Ställ i kylen för att stelna.
  6. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad choklad och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.