Underbart god paj. Den som vill byter ut vit choklad mot mörk.
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp mint 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga degen med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt skalet svalna.
- Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet.
- Lägg gelatinbladen i blöt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädden.
Smält på svag värme. Se till att chokladen inte bränner fast i botten av kastrullen.
- Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Häll chokladkrämen ovanpå bären i pajen.
Ställ i kylen för att stelna.
- Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad choklad och pudra över florsocker.
Publicerat den
19 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar