- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Det här receptet är fantastiskt gott och lätt.
Instruktioner
- Tag av skinnet på falukorven.
- Lägg den hel i en smord ugnssäker form. Skär djupa skåror i falukorven med ca 1 cm mellanrum (skär inte igenom korven).
- Skär en skiva ost, bred på lite ketchup eller senap. Vik ihop skivan och stoppa in den i en skåra. Varva varannan skiva ost med senap och varannan ketchup.
- Blanda tomatpurén eller ketchupen med vattnet i en kopp eller skål och häll det över korven.
- Dela löken och tomaterna i ca 8 klyftor och lägg runt korven.
- Stek i mitten av ugnen ca 25-30 min på 225°C
- Servera tillsamman med ris, kokt potatis eller potatismos och en råkostsallad.
- Du kan även byta ut varannan ostskiva mot en tunn äppelklyfta. Ta ketchup på ostskivorna och senap på äppelklyftorna. Lägg eventuellt ca 8 tjockare skurna äppelklyftor i formen istället för tomater.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar