Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa ugnsstekta falukorven!

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Det här receptet är fantastiskt gott och lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag av skinnet på falukorven.
  2. Lägg den hel i en smord ugnssäker form. Skär djupa skåror i falukorven med ca 1 cm mellanrum (skär inte igenom korven).
  3. Skär en skiva ost, bred på lite ketchup eller senap. Vik ihop skivan och stoppa in den i en skåra. Varva varannan skiva ost med senap och varannan ketchup.
  4. Blanda tomatpurén eller ketchupen med vattnet i en kopp eller skål och häll det över korven.
  5. Dela löken och tomaterna i ca 8 klyftor och lägg runt korven.
  6. Stek i mitten av ugnen ca 25-30 min på 225°C
  7. Servera tillsamman med ris, kokt potatis eller potatismos och en råkostsallad.
  8. Du kan även byta ut varannan ostskiva mot en tunn äppelklyfta. Ta ketchup på ostskivorna och senap på äppelklyftorna. Lägg eventuellt ca 8 tjockare skurna äppelklyftor i formen istället för tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.