Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad brieost med fikon, nötter och lönnsirap

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! Den bakade brien kan toppas med strimlad torkad frukt som dadlar, aprikoser och fikon istället för färska fikon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Skär under tiden fikonen i klyftor. Grovhacka nötterna.
  4. Toppa osten med fikon och nötter. Ringla över lönnsirapen och strö över flingsalt. Garnera med timjan.
  5. Servera osten direkt med kex eller ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.