Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad havregrynsgröt med blåbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en läcker frukosträtt som kan bli lunch eller varför inte middag lata dagar. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva bananerna. Blanda med blåbär, havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma, vaniljsocker, salt och mjölk i en skål. Häll ner allt i en gratängform och jämna till ytan så gott som det går. Hacka de rostade mandlarna och strö över. Avsluta med att ringla över lönnsirapen.
  3. Baka havregrynsgröten i 20-30 minuter eller tills den har fått fint med färg. Ta ut och servera med lönnsirap och mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.