- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Låter gott men har ej testat än.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 grader
- Skala och halvera päronen ( låt själken sitta kvar).
Kärna ur dem med en sked.
Vänd päronen i farin i en skål
smält smör i ett ugnsfast fat i ugnen.
Tillsätt päronen och vänd dem i det smälta smöret.Tillsätt vatten i fatet och baka päronen i ca 40 minuter beroende på hur mogna de är. Vänd dem ett par gånger undertiden.
Ta ut fatet ur ugnen .Lägg päronen på en tallrik med hjälp av hålslev.Tillsätt konjak och päronsaft. Rör runt med en sked och se till att skrapa upp de brända och knaprga bitarna från botten av fatet. Lägg tillbaka päronen på fatet.
Vispa grädde i en skål. Tillsätt lite kojak och rör om ordentligt. Servera päronen med konjaksås och grädde
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar