Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakade päron med konjak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Låter gott men har ej testat än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 grader
  2. Skala och halvera päronen ( låt själken sitta kvar). Kärna ur dem med en sked. Vänd päronen i farin i en skål smält smör i ett ugnsfast fat i ugnen. Tillsätt päronen och vänd dem i det smälta smöret.Tillsätt vatten i fatet och baka päronen i ca 40 minuter beroende på hur mogna de är. Vänd dem ett par gånger undertiden. Ta ut fatet ur ugnen .Lägg päronen på en tallrik med hjälp av hålslev.Tillsätt konjak och päronsaft. Rör runt med en sked och se till att skrapa upp de brända och knaprga bitarna från botten av fatet. Lägg tillbaka päronen på fatet. Vispa grädde i en skål. Tillsätt lite kojak och rör om ordentligt. Servera päronen med konjaksås och grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.