Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltade päron till ost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läckert tillbehör till ostbrickan, gärna till ostarna med lite smak, blå castello, camembert, lagrad gréve eller himmels blå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar).
  2. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka.
  3. Låt päronen svalna. Lägg upp i en fin skål
  4. Förvara i glasburk i kylskåp

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 15 april 2008

    En absolut smaksensation på ostbrickan.

  • 123Linnea 30 augusti 2011

    Hur serveras detta? Lägger man det på en ostbit?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.