Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakade tomater med Grevé och kallpressad rapsolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kallpressad rapsolja har en nötig smak som är en riktig fullträff ihop med ost. Välj svenska tomater när säsongen tillåter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg tomater, hela eller krossade vitlöksklyftor och timjankvistar i en ugnssäker form. Droppa över 1 msk rapsolja, salta och peppra. Baka tomterna i ugnen tills de har börjat torka ihop lite, 20-30 minuter. Låt svalna.
  2. Rosta hasselnötterna gyllenbruna i 175° ugn eller i en torr het stekpanna. Gnugga bort skalet med hjälp av en handduk. Rumstemperera och tärna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Vänd försiktigt ihop nötter, ost, lök, rapsolja och tomatblandning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.