Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och pekannötkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Försvinnande god kaka som går åt i ett naffs!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mosade bananer, mjölk och hackade pekannötter.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
  4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Glasera kakan och garnera med pekannötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.