Den här krämiga pajen för tankarna till flamberade bananer. Här får bananerna fräsa i smör, socker och rom och samsas med mjuk vaniljkräm och kolasås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut smördegen på lätt mjölat bakbord. Klä en springform som är 23 cm i diameter med smördegen. Tryck fast degen med fingrarna och stick små hål i degen med en gaffel. Lägg ett bakplåtspapper över degen och häll i torkade ärter.
- Grädda pajskalet i ugnen nio-elva minuter tills det är gyllene. Ta ut och låt det svalna helt.
- Skala tre bananer och skär dem i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna och rör ner muscovadosocker och citronsaft. Lägg i bananerna och fräs en-två minuter. Slå på rom och fräs tio sekunder. Ta upp bananerna med hålslev. Tillsätt 2 msk vatten till stekpannan och fräs ur. Stäng av värmen.
- Blanda äggulor, mjölk, strösocker, majsena och vaniljpulver i en gryta. Hetta upp på svag värme och vispa hela tiden tills krämen tjocknat. Vispa ner sockerlösningen från stekpannan. Lägg plastfolie på ytan och låt svalna.
- Häll 1 msk kolasås i en skål och ställ åt sidan. Bred resten av kolasåsen i pajskalet. Lägg i de stekta bananerna, häll på vaniljkrämen och kyl cirka två timmar. Skala och skiva den sista bananen tunt. Garnera med bananskivorna och 1 msk kolasås.
Publicerat den
17 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar