Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och vaniljkrämspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här krämiga pajen för tankarna till flamberade bananer. Här får bananerna fräsa i smör, socker och rom och samsas med mjuk vaniljkräm och kolasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegen på lätt mjölat bakbord. Klä en springform som är 23 cm i diameter med smördegen. Tryck fast degen med fingrarna och stick små hål i degen med en gaffel. Lägg ett bakplåtspapper över degen och häll i torkade ärter.
  3. Grädda pajskalet i ugnen nio-elva minuter tills det är gyllene. Ta ut och låt det svalna helt.
  4. Skala tre bananer och skär dem i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna och rör ner muscovadosocker och citronsaft. Lägg i bananerna och fräs en-två minuter. Slå på rom och fräs tio sekunder. Ta upp bananerna med hålslev. Tillsätt 2 msk vatten till stekpannan och fräs ur. Stäng av värmen.
  5. Blanda äggulor, mjölk, strösocker, majsena och vaniljpulver i en gryta. Hetta upp på svag värme och vispa hela tiden tills krämen tjocknat. Vispa ner sockerlösningen från stekpannan. Lägg plastfolie på ytan och låt svalna.
  6. Häll 1 msk kolasås i en skål och ställ åt sidan. Bred resten av kolasåsen i pajskalet. Lägg i de stekta bananerna, häll på vaniljkrämen och kyl cirka två timmar. Skala och skiva den sista bananen tunt. Garnera med bananskivorna och 1 msk kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.