En riktigt maffig tårta med amerikanska förtecken. Det går bra att förbereda kakan i god tid, för den blir ännu mer smakrik om den får stå någon dag. Förbered sedan kolasmeten några timmar innan kakan ska avnjutas.
Instruktioner
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa upp äggen lätt med sockret. Smält smöret och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten.
- Mosa bananerna och blanda med hälften av smeten i en annan bunke. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad och blanda med resten av smeten. Häll banansmeten i bakformen, klicka ned chokladsmeten och dra några varv med en gaffel i smeten för att få ett marmorerat mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter. Låt gärna kakan stå kallt till nästa dag.
- Skölj jordnötterna för att få bort litet av saltet. Blanda smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör då och då och låt kolasmeten koka på medelvärme tills den börjar tjockna och bli gyllenbrun. Rör ned jordnötterna och dra kastrullen från värmen.
- Bred kolasmeten över kakan och låt svalna.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar