Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananchokladtårta med jordnötskola

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En riktigt maffig tårta med amerikanska förtecken. Det går bra att förbereda kakan i god tid, för den blir ännu mer smakrik om den får stå någon dag. Förbered sedan kolasmeten några timmar innan kakan ska avnjutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa upp äggen lätt med sockret. Smält smöret och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten.
  3. Mosa bananerna och blanda med hälften av smeten i en annan bunke. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad och blanda med resten av smeten. Häll banansmeten i bakformen, klicka ned chokladsmeten och dra några varv med en gaffel i smeten för att få ett marmorerat mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter. Låt gärna kakan stå kallt till nästa dag.
  4. Skölj jordnötterna för att få bort litet av saltet. Blanda smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör då och då och låt kolasmeten koka på medelvärme tills den börjar tjockna och bli gyllenbrun. Rör ned jordnötterna och dra kastrullen från värmen.
  5. Bred kolasmeten över kakan och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.