Skalet till denna fantastiska paj innehåller lätt rostade havregryn. Grynen gör att pajskalet får en god, nötaktig smak som passar bra ihop med banan och karamell.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna under omrörning tills de börjar få lite färg. Låt dem kallna.
- Hacka samman rostade havregryn, mjöl, farin och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare/mixer.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt det kallna.
- Vispa grädde och vänd ner den i banankrämen.
- Gör karamellsåsen: Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
- Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Häll i den heta grädden. Låt karamellsåsen koka ca 10 minuter. Låt den kallna.
- Smaksätt karamellsåsen med vaniljsocker. Fyll pajskalet lite luftigt med bananfyllningen. Ringla karamellsåsen över. Servera genast.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar