Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananpaj karamell

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Skalet till denna fantastiska paj innehåller lätt rostade havregryn. Grynen gör att pajskalet får en god, nötaktig smak som passar bra ihop med banan och karamell.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna under omrörning tills de börjar få lite färg. Låt dem kallna.
  2. Hacka samman rostade havregryn, mjöl, farin och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare/mixer.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt det kallna.
  4. Vispa grädde och vänd ner den i banankrämen.
  5. Gör karamellsåsen: Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
  6. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Häll i den heta grädden. Låt karamellsåsen koka ca 10 minuter. Låt den kallna.
  7. Smaksätt karamellsåsen med vaniljsocker. Fyll pajskalet lite luftigt med bananfyllningen. Ringla karamellsåsen över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.