Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas- och bananpaj med kardemumma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 180 grader.
  2. Pajdeg: Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Platta ut degen i en pajform, tryck upp det på kanterna. Använd mjöl på fingrarna så klibbar det mindre. Skär med kniv bort överflödig deg som krupit över kanten på pajformen.
  3. Fyllning: Riv mandelmassan, blanda ner crème fraiche och citronskal, vispa. Knäck i ägget och rör om. Häll i citronsaften och rör om ytterligare. Blanda ner kardemumman, grovhacka mandeln och rör i.
  4. Skär ananasen i stora tärningar och skiva bananerna i centimetertjocka skivor. Lägg frukten i pajskalet och häll på fyllningen. Peta runt lite i formen så att fyllningen blandar sig med frukten. Baka i ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera pajen med en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.