En riktig Italiensk klassiker med härlig rulle och rucolaolja.
Instruktioner
- Värm buljongen i en kastrull. Finhacka lök och vitlök.
Smält smöret och fräs löken med riset och timjankvistarna på ganska hög värme. är allt är glansigt, slå på det vita vinet och ca 2 dl av buljongen.
Sänk värmen till lägsta nivå. Späd med mer buljong och rör om då och då.
- Skiva svampen och fräs den. Skär zucchinin i kuber och strimla basilikan.
När riset är färdigt, efter 20-30 minuter, blanda i svampen och rör ner riven parmesan. När parmesanen börjar "tråda sig", tillsätt smöret så att konsistensen blir lös igen.
- Rör i babyspenat, zucchinin och basilkan, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong.
Sätt ugnen på grill på 225 grader.
- Hyvla zucchinin tunt på längden, använd osthyvel eller potatisskalare.
Stek zucchinin i olja på hög värme tills skivorna fått lite färg, ta upp och lägg på hushållspapper.
Finhacka champinjonerna och fräs dem i smör och tillsätt finhackad lök i slutet.
- Lägg svamp- och lökblandningen i en bunke och blanda i riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Smörj fyra mindre ugnsfasta formar 3-4 cm i diameter eller använd stansringar.
- Placera 1-2 zucchiniremsor längs kanten i formarna, fyll med svamp- och lökblandningen och toppa med riven parmesanost.
Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
- Rucolaolja:
Lägg rucola, olivolja, citronsaft- och skal i en bunke med höga kanter. Mixa med stavmixer tills blandningen har riktigt grön färg (ju längre du mixar ju grönare färg)
Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton med zucchini- och skogschampinjonrulle och droppa rucoljaolja över.
Publicerat den
20 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar