Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffgryta Djakarta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge vardagsmiddagen lite spänning och servera denna kryddiga biffgryta. Servera med ris, curry och lite riven kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm.
  2. Hetta upp kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt koriander, spiskummin och kryddnejlika. Koka upp och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt köttet och låt det koka i kokosmjölken tills det ändrar färg, 2-3 minuter.
  3. Tillsätt lökblandningen, chilifrukt, citrongräs, färskpressad citronsaft och sirap. Koka upp och låt sjuda utan lock i 1 timma och 10 minuter tills nästan all vätska har kokat bort. Rör om då och då.
  4. Koka under tiden riset enligt paketets anvisningar. Skiva bananen och vänd skivorna i kokos. Rosta senapsfröna och blanda dem med riven morot. Servera med ris och mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.