Ge vardagsmiddagen lite spänning och servera denna kryddiga biffgryta. Servera med ris, curry och lite riven kokos.
Instruktioner
- Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm.
- Hetta upp kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt koriander, spiskummin och kryddnejlika. Koka upp och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt köttet och låt det koka i kokosmjölken tills det ändrar färg, 2-3 minuter.
- Tillsätt lökblandningen, chilifrukt, citrongräs, färskpressad citronsaft och sirap. Koka upp och låt sjuda utan lock i 1 timma och 10 minuter tills nästan all vätska har kokat bort. Rör om då och då.
- Koka under tiden riset enligt paketets anvisningar. Skiva bananen och vänd skivorna i kokos. Rosta senapsfröna och blanda dem med riven morot. Servera med ris och mango chutney.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar