Chokladbiskvier är något av mina favoriter. Är så glad att jag hittade detta recept, för de är jättegoda!!!
Instruktioner
- Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt socker och äggvita. Rör ut till en slät smet.
Spritsa ut till runda kakor på bakplåtspapper i storlek som en femkrona. Låt vila några minuter så håller de formen bättre.
Grädda i 180 grader i ca 14 minuter. De ska ha en jämnt gyllene ton, de sjunker ihop lite och ska vara lite mjuka i mitten! Låt kallna på plåten.
- Smält chokladen till fyllningen över vattenbad. Vispa smöret vitt och fluffigt.
Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulor och konjak/essens.
Rör ut den kalla chokladen med en slickepott i smörkrämen. Bred smörkrämen på undersidan av de kalla mandelbottnarna med en spatel så den får en mjuk toppig form. Ställ i kyl att kallna i minst 30 minuter.
- Smält 2/3 av chokladen i vattenbad och tillsätt resten och låt svalna till minst ca 28 grader under omrörning. Doppa de kalla biskvierna med krämsidan ner och ställ att stelna i kylen. Förvaras svalt.
- Går jättebra att frysa!
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar