Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvier

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Chokladbiskvier är något av mina favoriter. Är så glad att jag hittade detta recept, för de är jättegoda!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt socker och äggvita. Rör ut till en slät smet. Spritsa ut till runda kakor på bakplåtspapper i storlek som en femkrona. Låt vila några minuter så håller de formen bättre. Grädda i 180 grader i ca 14 minuter. De ska ha en jämnt gyllene ton, de sjunker ihop lite och ska vara lite mjuka i mitten! Låt kallna på plåten.
  2. Smält chokladen till fyllningen över vattenbad. Vispa smöret vitt och fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulor och konjak/essens. Rör ut den kalla chokladen med en slickepott i smörkrämen. Bred smörkrämen på undersidan av de kalla mandelbottnarna med en spatel så den får en mjuk toppig form. Ställ i kyl att kallna i minst 30 minuter.
  3. Smält 2/3 av chokladen i vattenbad och tillsätt resten och låt svalna till minst ca 28 grader under omrörning. Doppa de kalla biskvierna med krämsidan ner och ställ att stelna i kylen. Förvaras svalt.
  4. Går jättebra att frysa!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.