Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björksaltbakad Lax

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 minut
Skriv ut

Receptet är framtaget av kockarna på Restaurang Äpplet i Umeå.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Portionera laxen i 4 lika stora bitar, strö på rikligt med björksalt samt lite vitpeppar. Låt vila ca. 40 min i kyl. Baka i ugnen på en smord plåt. Använd termometer, när kärntemperaturen är 50 grader är laxen färdig. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Hacka dill och smält smöret. Tillsätt potatis och dill i smöret och vänd runt i kastrullen. Häll bort lake från räkor och kräftstjärtar. Hacka vårlök och gräslök, skölj ruccolasallad och ärtskotten. Blanda alltsammans i en skål. Riv skalet från halva citron, pressa ur saften och blanda med olivoljan. Ringla över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.