Små kulor av citron- och mandelmassefyllningen läggs i kylen en stund för att sedan lätt kunna stoppas ner i bullen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan.
- Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca ½ dl till utbaket. Arbeta degen 5-10 min. Låt den jäsa ca 30 min under bakduk.
- Riv mandelmassan och blanda den med smör, marsánpulver, citronskal och -saft. Rulla 40 små kulor av fyllning och ställ kallt.
- Dela degen i 40 bitar och forma varje bit till en rund bulle. Lägg dem i pappersformar och ställ på en plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 225º.
- Blanda smör, socker och mjöl till en smulig deg.
- Rör ihop blåbär, florsocker och majsstärkelse.
- När bullarna är färdigjästa, tryck ner en kula av citron- och mandelmassefyllningen i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och fyll sedan på med blåbärsfyllning. Strö över smuldeg. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar