Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Härligt goda bullar fyllda med sylt. Variera med hallon eller jordgubbssylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Rör ut jästen med mjölken. Arbeta in 4 dl av mjölet och låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Arbeta in socker, smör samt äggen ett i sänder. Arbeta till sist in så mycket mjöl att degen känns lagom smidig och inte kladdar.
  4. Dela degen och rulla två längder som skärs i bitar.
  5. Lägg dem i bullformar på en plåt.
  6. Klipp ett kryss i varje bulle och klicka i sylt.
  7. Jäs 40 minuter.
  8. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  9. Rör ihop glasyren och garnera när bullarna har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.