Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergoda blåbärsbullar från Tasteline

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och slå den varma mjölken över. Rör till all jäst har lösts upp. Tillsätt ägget, det mjuka smöret, salt och socker. Rör väl. Blanda sedan i mjölet lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.
  2. Riv mandelmassan fint och blanda den med florsockret. Pudra potatismjöl över de frysta blåbären.
  3. Arbeta snabbt ihop den jästa degen, tillsätt eventuellt mer mjöl om den är för lös. Kavla ut en platta 30x40 cm. Bred fyllningen över och fördela sedan blåbären jämnt över. Rulla ihop och skär i två cm breda skivor, lägg dem i bullformar och låt jäsa ca 20 minuter.
  4. Fyll en spritspåse med marsánkräm, tryck in spritspåsen i bullen och fyll varje jäst bulle med en klick kräm.
  5. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
  6. Strö socker över när bullarna fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.