Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar med lavendel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Snabbjästa, härligt luftiga bullar med blåbär. Torkade lavendelblommor i degen gör dessa bullar extra läckra. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp det till ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Vispa ägget i en skål och tillsätt hälften av det i degvätskan (spara resten till penslingen).
  2. Sikta ner socker, salt och vetemjöl i smeten. Tillsätt sedan torkad lavendel och kör degen i maskin i ca 10 minuter, den ska vara ganska lös. Låt degen vila under tiden du gör fyllningen.
  3. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke till fyllningen.
  4. Ställ muffinsformar på en plåt, gärna i en muffinsplåt. Klicka i lite deg, lite fyllning och sedan en klick deg till i varje form. Tryck ner några blåbär i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bullarna med resterande vispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem kallna på ett galler under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.