Snabbjästa, härligt luftiga bullar med blåbär. Torkade lavendelblommor i degen gör dessa bullar extra läckra. Prova!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm upp det till ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Vispa ägget i en skål och tillsätt hälften av det i degvätskan (spara resten till penslingen).
- Sikta ner socker, salt och vetemjöl i smeten. Tillsätt sedan torkad lavendel och kör degen i maskin i ca 10 minuter, den ska vara ganska lös. Låt degen vila under tiden du gör fyllningen.
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke till fyllningen.
- Ställ muffinsformar på en plåt, gärna i en muffinsplåt. Klicka i lite deg, lite fyllning och sedan en klick deg till i varje form. Tryck ner några blåbär i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med resterande vispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem kallna på ett galler under en bakduk.
Publicerat den
4 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar