Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt med lavendel

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet ska jag prova i sommar, när min lavendel blommar.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbshacket och cidern i en gryta och koka utan lock i 5-6 minuter. Tillsätt lavendelblommor och syltsocker och koka i ytterligare 3-4 minuter under omrörning. Tag grytan av värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.