Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörd jordgubbssylt

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här är ett superenkelt och snabbt recept på en god och nyttig sylt! Min mamma säger alltid att om man skall koka jordgubbssylt, kan man lika bra köpa från affären. Därför lagar vi alltid rårörd. Den är jättegod och innehåller massa C-vitamin som annars förstörs vid upphettningen! Eftersom jordgubbar är så söta i sig brukar vi knappt sockra. Bäst resultat får du om du fryser sylten utan att tillsätta bensoat.

Ingredienser

Instruktioner

Snoppa jordgubbarna och lägg dem i en passlig kastrull. Mosa jordgubbarna med en potatisstöt tills alla jordgubbar är krossade. Smaka på sylten och tillsätt så mycket socker som du tycker det behövs. Tillsätt bensoat (om de inte ska frysas) Burka upp (och frys ner)!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mariebonnevier 1 juli 2009

    Hej och tack för receptet. Jag tycker precis som din mamma och dig att man ska undvika att koka om man kan. Jag brukar t ex alltid råröra lingon ist för att koka sylten. Ha en härlig sommar önskar Marie

  • emaxen 7 juli 2011

    Tack för ett supergott och enkelt recept på jorgubbssylt. Har nu gjort flera burkar och stoppat in dem i frysen. Full pott i betyg, hade kunnat ge mer om det fanns. Ha en god sommar kram emaxen

  • emaxen 30 augusti 2011

    Har nu gjort din goda sylt igen fast på frusna bär, tinades på svag värme, mosade och rörde i sockret. Kanongott och enkelt. Kram emaxen

  • Pannii 24 juni 2012

    Hur mkt natrium använder du och hur mkt jordgubbar?

  • carinanorin 25 juni 2014

    Det här är den godaste jordgubbssylten. Har gjort så här i över 30 år och detta är den enda sylt som smakar som färska jordgubbar. Man kan tillsätta Certo fryspulver om man vill ha en något fastare sylt. Håller lääänge i frysen utan att tappa smak. Brukar spara mjölk/juice- förpackningar som jag klipper ner till lagom storlek. Tejpa ihop och sätt på etikett(eller skriv direkt på frystejpen).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.