Blåbärspajen får en fräsch touch med riven ingefära och toppas med vispad grädde. Perfekt avrundning av en god middag.
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Ta kylskåpskallt smör och skär ner i tärningar. Arbeta in smör i mjölet med hjälp av händerna. När smöret har blandats ut med mjölet så tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en boll.
- Lägg i en bunke och låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.
- Blanda blåbär med socker, riven ingefära och vaniljsocker.
Sätt ugnen på 180 grader.
- Ta ut degen och kavla den tunt. Smörj en pajform och lägg ner degen försiktigt. Skär bort överflödig deg som sticker upp över kanterna.
- Fyll sedan formen med torkade ärter eller vik ner folie så att pajformen ligger still och baka pajskalet i 10-12 minuter.
- Ta ut ärterna/foliet ur pajformen och låt pajskalet svalna.
- Fyll sedan skalet med blåbären och baka i ugnen 15 minuter.
- Vispa grädde och servera.
Publicerat den
9 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar