Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blåbärspajen får en fräsch touch med riven ingefära och toppas med vispad grädde. Perfekt avrundning av en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Ta kylskåpskallt smör och skär ner i tärningar. Arbeta in smör i mjölet med hjälp av händerna. När smöret har blandats ut med mjölet så tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en boll.
  2. Lägg i en bunke och låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.
  3. Blanda blåbär med socker, riven ingefära och vaniljsocker. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Ta ut degen och kavla den tunt. Smörj en pajform och lägg ner degen försiktigt. Skär bort överflödig deg som sticker upp över kanterna.
  5. Fyll sedan formen med torkade ärter eller vik ner folie så att pajformen ligger still och baka pajskalet i 10-12 minuter.
  6. Ta ut ärterna/foliet ur pajformen och låt pajskalet svalna.
  7. Fyll sedan skalet med blåbären och baka i ugnen 15 minuter.
  8. Vispa grädde och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.