Eget smaksatt ströbröd är enkelt att göra.
Med en linssallad till istället för skinka blir det en matig veggorätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Skala och finriv vitlöken. Blanda créme fraiche och mjölk med hälften av den rivna vitlöken och riven ost.
Häll såsen över blomkålen.
- Mixa brödskivorna med rosmarinkvisten tillett ströbröd med stavmixer eller i matberedare.
strö över resten av osten på gratängen och det mixade brödet.
Ringla 2 msk olja över.
- Gratinera i ugnen 50-60 minuter, tills gratängen har fått en fin färg och blomkålen känns mjuk.
- Stek skinkan knaprigt i en stekpanna.
Servera gratängen med skinka och en grönsallad.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar