Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med knaperstekt skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Eget smaksatt ströbröd är enkelt att göra. Med en linssallad till istället för skinka blir det en matig veggorätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Skala och finriv vitlöken. Blanda créme fraiche och mjölk med hälften av den rivna vitlöken och riven ost. Häll såsen över blomkålen.
  3. Mixa brödskivorna med rosmarinkvisten tillett ströbröd med stavmixer eller i matberedare. strö över resten av osten på gratängen och det mixade brödet. Ringla 2 msk olja över.
  4. Gratinera i ugnen 50-60 minuter, tills gratängen har fått en fin färg och blomkålen känns mjuk.
  5. Stek skinkan knaprigt i en stekpanna. Servera gratängen med skinka och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.