Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variant på den med kassler

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll blomkålen så att det finns tuggmotstånd kvar. Strimla purjolöken på snedden. Gör en bechamelsås: smält smöret i en panna, och slå på mjölet och vispa ihop. Tillsätt 5dl mjölk och låt det hela koka upp. Några flingor salt och lite vitpeppar. Smält ner 2dl ost i såsen och tillsätt hummerfonden. Ta fram en gratängform och smörj in den. Skiva de kalla potatisarna och lägg de i botten av formen. Varva blomkål, purjo och räkor. Slå på den gjorda såsen och toppa av med den rivna osten.
  2. Gratinera i ugnen 175 grader 20-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.