Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Värmande och mättande soppa med sting. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka isär blomkålshuvudet i små buketter. Skala löken och skär i mindre bitar. Fräs den i smöret i en stor kastrull. Lägg i nästan all blomkål, spara några buketter till garnering.
  2. Häll på vatten, lägg i chiliflakesoch smula ner 1 buljongtärning. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa soppan och tillsätt créme fraiche och mjölk. Pressa i lite lime- eller citronsaft. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer buljong.
  3. Sätt ugnen på 225 grader varmluft annars 250 grader.
  4. Lägg blomkålen du sparat för garnering på en plåt. Ringla över rapsolja och strö över lite sesamfrön och, om du vill, lite chiliflakes. Rosta i mitten av ugnen tills blomkålen har fått lite färg.
  5. Toppa soppan med rostad blomkål vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.