Värmande och mättande soppa med sting.
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Instruktioner
- Plocka isär blomkålshuvudet i små buketter. Skala löken och skär i mindre bitar. Fräs den i smöret i en stor kastrull. Lägg i nästan all blomkål, spara några buketter till garnering.
- Häll på vatten, lägg i chiliflakesoch smula ner 1 buljongtärning. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa soppan och tillsätt créme fraiche och mjölk. Pressa i lite lime- eller citronsaft. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer buljong.
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft annars 250 grader.
- Lägg blomkålen du sparat för garnering på en plåt. Ringla över rapsolja och strö över lite sesamfrön och, om du vill, lite chiliflakes. Rosta i mitten av ugnen tills blomkålen har fått lite färg.
- Toppa soppan med rostad blomkål vid serveringen.
Publicerat den
5 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar