Bönorna serveras som en vegetarisk rätt med bröd och citronklyftor, men det är förstås också ett gott tillbehör till grillat lammkött.
Instruktioner
- Lägg bönorna i blöt i kallt vatten 6-8 timmar. Låt dem rinna av. Skala och klyfta löken. Koka bönorna mjuka 40–50 minuter i vatten med lökklyftor, svartpepparkorn, lagerblad och salt. Låt dem rinna av.
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en långpanna med hälften av olivoljan och häll i bönorna.
- Grönsaker: Ansa, skala och skiva eller skär grönsakerna i bitar. Blanda bönor, grönsaker, salt, kryddor och dill.
- Lägg allt i en ugnssäker form. Häll på drygt en bottenskyla vatten i långpannan. Droppa på andra hälften av olivoljan och pressa över citronsaft. Sätt in formen i nedre delen av ugnen.
- Stek ca 40 minuter tills grönsakerna och bönorna är mjuka. Rör om i formen ett par gånger under tiden. Täck med folie mot slutet om ytan blir lite brun.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar