Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönor i ugn (Gigantes sto forno)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bönorna serveras som en vegetarisk rätt med bröd och citronklyftor, men det är förstås också ett gott tillbehör till grillat lammkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt i kallt vatten 6-8 timmar. Låt dem rinna av. Skala och klyfta löken. Koka bönorna mjuka 40–50 minuter i vatten med lökklyftor, svartpepparkorn, lagerblad och salt. Låt dem rinna av.
  2. Sätt ugnen på 175°. Smörj en långpanna med hälften av olivoljan och häll i bönorna.
  3. Grönsaker: Ansa, skala och skiva eller skär grönsakerna i bitar. Blanda bönor, grönsaker, salt, kryddor och dill.
  4. Lägg allt i en ugnssäker form. Häll på drygt en bottenskyla vatten i långpannan. Droppa på andra hälften av olivoljan och pressa över citronsaft. Sätt in formen i nedre delen av ugnen.
  5. Stek ca 40 minuter tills grönsakerna och bönorna är mjuka. Rör om i formen ett par gånger under tiden. Täck med folie mot slutet om ytan blir lite brun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.