- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Asiatisk lax med fantastisk buljong och nudlar.
såg receptet på tv och tyckte det såg mumsigt ut.
Instruktioner
- Mortla viltlök, ingefära, chili, citrongräs med salt och fisksås samt en matsked olja i en bunke.
- Koka nudlarna så att de behåller spänsten, gärna tillsammans med ett par strån citrongräs och soja eller salt.
- Rosta sesamfrön och pinjenötter. Stek det du mortlat sakta, lägg i nudlarna och vänd runt så att de får ta smak av alla kryddorna.
- Häll i övriga ingredienser i nudelpannan och rör om tills det blir varmt. Vill du ha mer vätska kan du hälla i thaisoja, lite olja eller en skvätt buljong.
- Garnering:
Skär mangon i lagom stora bitar och garnera med koriander. Smaksätt med limesaft och limeskal.
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar