Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bollacks lax med nudelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Asiatisk lax med fantastisk buljong och nudlar. såg receptet på tv och tyckte det såg mumsigt ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mortla viltlök, ingefära, chili, citrongräs med salt och fisksås samt en matsked olja i en bunke.
  2. Koka nudlarna så att de behåller spänsten, gärna tillsammans med ett par strån citrongräs och soja eller salt.
  3. Rosta sesamfrön och pinjenötter. Stek det du mortlat sakta, lägg i nudlarna och vänd runt så att de får ta smak av alla kryddorna.
  4. Häll i övriga ingredienser i nudelpannan och rör om tills det blir varmt. Vill du ha mer vätska kan du hälla i thaisoja, lite olja eller en skvätt buljong.
  5. Garnering: Skär mangon i lagom stora bitar och garnera med koriander. Smaksätt med limesaft och limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.