Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bollar av krabba och potatis

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En utmärkt förrätt som kan göras i förväg. Förbered i såfall fram till friteringen. Rätten kommer ursprungligen från Dominikanska Republiken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mosa tillsammans med 2 msk av smöret, äggulorna, osten, persiljan och kryddorna. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp resten av smöret i en liten stekpanna och stek löken tills den är mjuk men inte fått färg. Lägg i en skål och svalna.
  3. Tillsätt krabb- eller räkkött och potatisarna till löken och blanda väl.
  4. Forma30 små bollar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt stå i minst 30 minuter.
  5. Rulla bollarna i mjölet, doppa dem i det vispade ägget och panera dem till sist i ströbröd.
  6. Fyll en fritös eller kastrull till hälften med olja och hetta upp till190 grader, eller tills en brödbit blir brun på 40 sekunder.
  7. Fritera bollarna i omgångar i 5-6 minuter tills de är gyllenbruna runt om. Tag upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Servera med citron- eller limeklyftor och spenatblad som garnering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.