- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En utmärkt förrätt som kan göras i förväg. Förbered i såfall fram till friteringen. Rätten kommer ursprungligen från Dominikanska Republiken.
Instruktioner
- Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mosa tillsammans med 2 msk av smöret, äggulorna, osten, persiljan och kryddorna. Ställ åt sidan.
- Hetta upp resten av smöret i en liten stekpanna och stek löken tills den är mjuk men inte fått färg.
Lägg i en skål och svalna.
- Tillsätt krabb- eller räkkött och potatisarna till löken och blanda väl.
- Forma30 små bollar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt stå i minst 30 minuter.
- Rulla bollarna i mjölet, doppa dem i det vispade ägget och panera dem till sist i ströbröd.
- Fyll en fritös eller kastrull till hälften med olja och hetta upp till190 grader, eller tills en brödbit blir brun på 40 sekunder.
- Fritera bollarna i omgångar i 5-6 minuter tills de är gyllenbruna runt om. Tag upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Servera med citron- eller limeklyftor och spenatblad som garnering.
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar