Instruktioner
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget. Rör smeten slät mellan varje tillsatt ägg. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i smeten. Tillsätt sist gräddfil eller filmjölk och rör smeten varsamt slät. Bred ut smeten varsamt i en väl smord eller bakplåtspappers klädd långpanna eller bakform ca 25x35cm.
Grädda i 175 grader i 35 minuter.
Blanda under gräddningen iordning frostingen i en skål.
Alla ingredienser UTOM jordgubbar blandas i en skål till slät smet.
Bred frostingen på den avsvalnade, något kalla kakan och skär de färska jordgubbarna i finare bitar och garnera rikligt över kakans frosting. Djupfrysta jordgubbar kan läggas på upptinade och något avrunna, hela eller mixade och fördelas rikligt över kakans frosting.
Under höst eller juletid rekommenderas färska eller frysta lingon.