Bra mat gör både kropp och själ starkare. Boosta din kropp med denna smakrika, värmande och mättande rätt.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vänd auberginebitarna i lite av olivoljan och sprid ut den i en liten ugnsfast form. Salta och peppra lätt. Rosta i ugn i ca 20 minuter tills auberginen är helt genom mjuk och börjar få färg.
- Hetta upp resten av oljan i en vid djup stekpanna och fräs paprika, lök och vitlök under omrörning tills löken mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt riset, saffran, cayennepeppar, svartpeppar och paprikapulver och fortsätt steka under omrörning i 3-4 minuter.
- Häll över buljongen och tomaterna. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i ca 40 minuter. Kontrollera koktiden på riset på förpackningen.
- När det är 5-7 minuter kvar är det dags att tillsätt haricots verts och sköljda kikärter. Rör om. Tillsätt den rostade auberginen på slutet och rör om. Toppa med hackad bladpersilja och servera med klyftor av citron.
Publicerat den
17 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar